
Baş Boyun Kanserleri

Baş boyun kanserleri sık gözüken kanserlerden birisidir. Baş boyun kanserleri dudak- ağız (oral kavite) geniz (nazofarenks) yutak (larenks) kanserleri olarak sınıflandırılabilir. Her tümörde olduğu gibi erken tanı hayati önem taşır.
Özellikle ağ ız içinde iki haftadan fazla geçmeyen yaralarda muhakkak bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir.
Gırtlak Kanserleri (Larenks Kanserleri)

Gırtlak kanserleri tedavisi mümkün kanserlerin başında gelir. Her kanser olgusunda olduğu gibi erken tanı ve tedavi hayati önem taşımaktadır. Sigara en önemli risk faktörüdür. İçilen miktar arttıkça ve içilen süre uzadıkça kanser ihtimali artar. Sigara içen hastalarımızın özellikle iki haftadan uzun süren ses şikayetlerinde uzman görüşü almalarını öneriyoruz.
Tiroid Kanseri (Guatr Kanseri)

Tiroid bezi ve hastalıkları toplumumuzda çok sık görülen hastalıkların başında gelmektedir. Tiroid bezinin kanserleri günümüzde en sık gözüken kanserlerin başında gelir. Özellikle görüntüleme yöntemlerinin gelişmesi bu tip kanserlerin erken teşhisine büyük katkı sağlamış durumdadır. Özellikle 1-1.5 santimetreden büyük nodülleriniz varsa uzman görüşü almanızda fayda olabilir.
Tükrük Bezi Kanserleri

Tükrük bezi kanserleri nadir olmayan tümörlerdendir. Kulak kepçemizin önünde yanak bölgesinde yer alan en büyük tükrük bezimiz olan parotis bezi kaynaklı tümörler en sık karşılaştığımız tümörlerdir. Bu bölgedeki tümörlerin çoğu iyi huylu (benign) karakterde olmakla beraber kötü huylu tümörlerini de görmekteyiz. Bu tümörlerin çoğunu yüzde belli olmayacak şekilde kulak önü ve saç hizasında yaptığımız aslında yüz germede kullandığımız (facelift insizyonu ile) teknikle çıkarabilmekteyiz. Hangi tümörlerin bu şekilde çıkartılabileceğini öğrenmek için hekiminizle iletişimine geçmenizde büyük fayda vardır. Yandaki ve aşağıdaki resimlerde bu teknikle tedavi ettiğimiz hastalarımızdan bazılarının resimlerini fikir vermesi amacı ile paylaşıyoruz.

Dudak Kanserleri

Dudak kanserleri deri kanserleri içerisinde de sınıflandıralabilen sık görülen kanser çeşitlerinden birisidir. Dudak kanseri için başlıca risk faktörleri arasında ultraviyole ışın (güneş ışığı), sigara ve alkol sayılabilir. Hastalarımızın sıklıkla yaptığı hata dudaklarında çıkan "yarayı" önemsememeleridir. Halbuki erken dönemde yakaladığımız dudak tümörlerinde tedavi ve iyiyileşme süreci çok daha rahat geçmekte iken her hastalıkta olduğu gibi burada da geç dönemde bize başvuran hastalarımızdaki tedavi seçenekleri daha agresif olmaktadır. Kanser evresi ilerledikçe tedavinin hasta hayat kalitesi üzerine olumsuz etkileri maalesef artmaktadır. Bu nedenle her zaman söylediğimiz gibi erken tanı hayatınızı değiştirebilir. Dudak bölgenizde oluşan şüpheli yaralarda doktorunuza başvurmakta geç kalmayın.
